Followers

Monday, 29 June 2015

Jus Sengat Dara harga sangat berbaloi.

"Berbaloi sangat dengan hasil yang dapat. Harga pun sangat berpatutan. Takdelah mahal sangat pun. Tapi hasil memang awsome!!"

Tu kata pelanggan kami. Kata anda bagaimana?







Mahu tahu lanjut?

➔ HARGA MAMPU MILIK
➔ Sudah ramai yang guna dan BERKESAN
➔ TIADA KESAN SAMPINGAN
➔ 100% natural
Segera hubungi saya!


★★ whatsup : 012-3794525

Monday, 22 June 2015

Kisah wanita yang sudah 8 tahun tidak datang haid


Dulu...
8 tahun tidak datang haid!
Adalah FITRAH bagi seorang wanita untuk datang haid.
Bagaimana perasaan apabila ia tidak hadir secara natural?
Lebih-lebih lagi bagi yang sudah berkahwin dan mengimpikan ZURIAT sendiri...
.
Haid tidak teratur.
Hormon tidak stabil.
Semua ini tanda-tanda masalah dalaman.
Masalah dalaman hanya boleh diselesaikan daripada dalam!
.
Dulu...
"Sudah 8 tahun tidak datang period. Biasanya kena makan ubat baru period datang."
Sekarang...
"Dah minum JUS SENGAT DARA baru 4 botol, period yang bertahun tak datang... datang HEAVY FLOW!
"Lamanya tak tengok period. Puas rasanya."

Puan-puan...
Kesihatan dalaman wanita bukan perkara main-main.
Hormon yang tidak stabil, kitaran haid yang tidak teratur MENYEMBUNYIKAN 1001 masalah dalaman wanita.
MASALAH SERIUS:
 kitaran haid tidak teratur
 tidak datang haid
 keputihan
MASALAH KURANG SERIUS:
 kulit kusam
 emosi tidak stabil, selalu stress
 cepat lesu
SEMUA masalah ini berpunca dari dalam diri kita.
.
Makanan kesihatan ialah ubat yang terbaik.
Herba Kepulauan Melayu dan makanan sunnah terpilih insya-Allah menjadi ikhtiar kita untuk mengubat dan menyembuh dari dalam.
JUS SENGAT DARA mengandungi:
➔ Kacip fatimah
➔ Manjakani
➔ Black cohosh
➔ Goji
➔ Mas cotek
➔ Akar serapat
➔ Madu
➔ Zaafaran
➔ Delima
➔ Habbatus sauda
➔ Serbuk mutiara
➔ Pueraria lobata
➔ Mirifica
➔ Kunyit
JUS SENGAT DARA ialah sediaan 100% natural. Telah terbukti di makmal tidak mengandungi dadah. Tidak mengandungi bahan kimia.
Dikelaskan sebagai makanan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Ia BUKAN UBAT.
Rasanya sedap dan manis (manis buah delima, bukan gula!)
.
Anda boleh cari sendiri 14 herba Melayu, China, Amerika dan makanan sunnah ini.
ATAU... anda boleh dapatkan semuanya dalam satu botol yang mudah dengan JUS SENGAT DARA.
.
==========
Mahu tahu lanjut?
➔ HARGA MAMPU MILIK
➔ Sudah ramai yang guna dan BERKESAN
➔ TIADA KESAN SAMPINGAN
➔ 100% natural
Beritahu apa masalah anda dan sy akan cuba bantu...
PM sha segera!
★★ whatsup : 012-3794525
==========

Sunday, 21 June 2015

Berpantang dengan jamu moden

➔ Runsing mencari supplemen sesuai ketika berpantang?
➔ Risau jamu yang tidak sesuai jejaskan susu badan dan buat bayi panas?


Diri sendiri perlu jaga, bayi baru lahir juga perlukan jagaan. Bagaimana mahu berikan terbaik untuk si kecil jika susu ibu tidak keluar?
Mahu makan jamu perlu pilih yang sesuai. Tidak boleh sebarang, risau kesan kepada diri dan bayi...

Ada ke satu sediaan supplemen untuk bantu selesaikan semuanya tanpa kesan sampingan?

==========
Alhamdulillah...
Berikhtiar dengan makanan sunnah terbaik dan herba Kepulauan Melayu serta herba tradisi China
==========


Sudah ramai mendapat manfaat daripada Jus Sengat Dara.
.
Mengandungi 14 herba dan makanan sunnah terbaik seperti madu, habbatus sauda, delima, kacip fatimah, serbuk mutiara, goji, black cohosh dan lain-lain.
.
Tiada bahan kimia. 100% asli dan kaya dengan kebaikan herba. Diuji dan terbukti tidak mengandungi dadah.
.
Semua kebaikan herba-herba ini terkandung dalam satu botol.
.
Merawat dari dalam, bukan saja untuk menyembuhkan luka, tetapi juga untuk tenaga, kecantikan dan juga menambah susu.
.
.
==========
Ramai yang sudah mencuba dan merasai kesannya...
==========
1. "Saya bersalin caesar, darah nifas keluar tidak sekata. Setelah consume 1 botol Jus Sengat Dara, darah nifas terus lawas."
.
2. "Saya susah untuk pakai bengkung kerana luka pembedahan. Minum JSD, perut tak buncit sangat. Bidan yang mengurut pun cakap RAHIM MENGECUT dengan baik."
.
3. "SUSU BADAN SANGAT MERIAH. Alhamdulillah, cukup untuk baby."
.
4. "MUKA semakin BERSERI, tidak pucat. Rasa complexion makin GLOWING."
.
5. "Badan rasa TAK PENAT dan letih sangat, walaupun berjaga malam susukan baby."
.
6. "Teruja dengan RASA YANG SEDAP. Macam minum jus buah saja. Tidak rasa macam makan ubat atau jamu."
.
.
==========
Mahu tahu lanjut?
➔ HARGA MAMPU MILIK
➔ Sudah ramai yang guna dan BERKESAN
➔ TIADA KESAN SAMPINGAN
➔ 100% natural
Segera hubungi untuk persediaan anda berpantang.
★★ whatsup : 012-3794525



Friday, 19 June 2015

11 Punca Haid Tidak Teratur Sehingga Sukar Merancang Untuk Hamil

Semua wanita memang nak hamil dan nak anak. Mereka sangat sensitif apabila ditanya dengan soalan bila nak ada anak. Tapi, bagaimana nak merancang jika haid pula tak stabil.

Sekejap datang haid, sekejap tidak datang. Sangat mengecewakan.



Haid yang tidak teratur memang masalah besar untuk wanita yang merancang untuk mengandung. Haid yang teratur adalah idaman semua wanita sebab perkiraan bila sepatutnya hadir haid adalah titik tolak menjadi ukuran mereka lewat datang haid atau tidak.

Tester UPT dah siap beli awal-awal sebab nak tunggu haid tidak datang. Tapi jika haid berterusan dan tidak stabil, macamana nak uji kehamilan?

Mengapa pentingnya haid yang stabil?

Kebiasaannya, wanita yang didatangi haid setiap bulan adalah wanita yang subur. Haid terjadi selepas ovum matang yang berpotensi disenyawakan 'dilepaskan' setiap bulan.

Ketika dilepaskan pada waktu subur, potensi wanita hamil adalah tinggi jika berlaku perhubungan suami isteri. Tetapi, jika haid tidak stabil, nak tentukan bila hari subur pun sukar.

Baru 5 hari habis haid, haid pada cycle seterusnya dah datang. Ataupun, haid berpanjangan sehingga berbelas hari sehingga mengganggu emosi. Hal begini mengurangkan potensi seseorang wanita untuk hamil.

11 Punca Haid Tidak Teratur.

Menurut Majalah Pa & Ma, 11 punca haid yg tidak teratur adalah:

Punca #1 : 

KEGEMUKAN - berat badan berlebihan ataupun obesiti boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon estrogen di dalam badan wanita. Ia seterusnya menyebabkan gangguan kepada kitaran haid.

Punca #2 : 


BERLEBIHAN HORMON PROLAKTIN - hormon prolaktin yg berlebihan menghalang pengeluaran telur dan seterusnya menyebabkan haid lewat untuk berbulan-bulan lamanya.

Punca #3:

TERLALU KURUS - tidak cukup lemak di dalam badan juga boleh mengganggu kitaran haid anda. Oleh itu, anda haruslah mempunyai berat badan yg sihat & seimbang.

Punca #4:

MASALAH KESIHATAN - sakit secara tiba-tiba seperti demam, selsema ataupun penyakit yg memerlukan rawatan intensif mampu memberikan tekanan fizikal kepada tubuh dan sekaligus mengganggu kitaran haid.

Punca #5:


MENOPAUS - ia berlaku kepada wanita yg berusia lewat 40-an. Pada kebanyakan kes, haid akan semakin sedikit dan jarang-jarang berlaku.

Punca #6:

PENCEGAH HAMIL - pil atau ubat-ubatan hormon pencegah hamil seperti depo-provera atau implanon boleh menyebabkan gangguan haid. Terdapat sesetengah wanita yang tidak didatangi haid sepanjang menggunakan implanon.


Punca #7:


TEKANAN/STRESS - stress atau tekanan dalam bentuk fizikal & mental dari tempat kerja atau kehidupan seharian contohnya mampu mempengaruhi hormon dan seterusnya kitaran haid.

Punca #8:

PENYUSUAN BADAN - sekiranya anda menyusukan bayi secara eksklusif, hormon di dalam badan anda lebih menyediakan badan anda untuk menghasilkan susu untuk si bayi. Terdapat sesetengah ibu menyusu yg langsung tidak didatangi haid sehingga 1 atau 2 tahun lamanya!

Punca #9:


TERSILAP PENGIRAAN - 40% wanita didapati gagal mengingati tarikh hari pertama LMP mereka. Jumlah hari dalam kitaran mereka juga mungkin tidak tepat antara 28-35 hari. Ini boleh memanjangkan lagi kitaran untuk sampai ke 'hari subur' dan kesilapan menjangka kedatangan haid yg seterusnya.

Punca #10:

MASALAH TYROID - hormon yang dirembeskan oleh tyroid boleh menyebabkan gangguan kepada hormon badan sekaligus kitaran haid wanita.

Punca #11:

UBAT-UBATAN - jamu tradisional, ubat kurus ataupun ubat-ubatan penyakit kronik boleh menyebabkan gangguan kitaran haid wanita.


Menstabilkan haid dengan Shaklee

Tips Mendapatkan Haid Stabil dari Shaklee

4 Vitamin utama dalam membantu mengurangkan masalah Haid tidak teratur adalah:


1) Vitalea : Membantu sistem organ dan tubuh mendapatkan semua nutrien penting secara menyeluruh. Kandungan 28 vitamin dan mineral dalam multivitamin ini boleh bantu setiap sistem dan organ badan berfungsi dengan baik.


2) BCompleks: Membantu mengawal sistem saraf dalam badan dan mengurangkan stress. Stress adalah salah satu punca haid tidak stabil.


3) Vitamin C: Membantu meningkatkan imun badan dari serangan penyakit, membantu penyerapan iron yang melancarkan edaran darah. Edaran darah yang lancar menyebabkan oksigen dapat sampai kesemua sel dalam badan.


4) GLA : GLA membantu badan menstabilkan hormon terutama apabila hormon terganggu akibat pengambilan ubatan dan pil perancang. Hormon yang stabil membantu mendapatkan haid yang stabil dan teratur.

Sekiranya berminat : hubungi shafiza 0123794525

Penghantaram pos ke seluruh Malaysia

Wednesday, 17 June 2015

Jus Sengat Dara di Majalah Mingguan Wanita


Eh! Jus Sengat Dara keluar lagi di majalah Wanita keluaran Jun ni.

Jom dapatkan ‪#‎jussengatdara‬ untuk bulan puasa ni!


Jus ni dapat memberi ada tenaga sepanjang bulan Ramadhan ini. Nak tahu tips kekal bertenaga bulan puasa ni.

Jom whtsup saya 012-3794525..
Dapatkan harga menarik di bulan puasa ini!


Monday, 15 June 2015

Apakah herba Jus Sengat Dara daripada makanan sunnah ?

 Terdapat 4 herba kandungan Jus Sengat Dara adalah daripada makanan Sunnah iaitu Delima, Habbatus Sauda, Madu dan Zaafaron.




Antara khasiat makanan sunnah ini adalah :

1.  Delima - Memperbaiki hormon wanita yang monopose serta membaiki sistem pembersihan dan pengaliran darah. Ia juga dapat menambah tenaga dan menjahui penyakit lemah tenaga batin.

2. Habbatus Sauda - Merawat keputihan dan memperbaiki sistem imun badan. Menstabilkan kandungan kolestrol dalam darah.

3. Madu - membersih dan menambah darah dalam badan.Membantu memulihkan tenaga dalaman serta  mengembalikan kekuatan tubuh

4. Zafaran - Membantu mengeluarkan angin yang terkumpul dalam sistem penceenaan dalam perut. Mengurangkan masalah tidak boleh tidur malam serta membantu melancarkan haid yang tidak teratur. 

Sekiranya berminat dengan Jus Sengat Dara ini boleh hubungi saya call/SMS/Whtsup 012.3794525.

Jus untuk lelaki pun ada iaitu Jus Hangat Teruna.



Friday, 12 June 2015

Susu badan bertambah selepas 2 hari

Customer ni baru je beli minggu lps Dia bagitahu selepas makan Habbasyi oil hari kedua susu badan dia bertambah. Susu dia pn makin pekat. Cerita dia lagi, bila baby dia dh abis menyusu stil lagi rasa berdenyut susu nak kuar. Pump2 dptlh 3 or 4 oz.
Niat dia nak buat stock untuk bulan puasa ni. Alhamduilah..dia berjaya buat stock skrg. Kena usaha lebih lagi.

Kalau nak order blh pm sha ye. whtsup 012-3794525

#habbasyioil #habbatussauda #milkbooster #susubanyak #susulebihpekat #sayajualmurah

Thursday, 11 June 2015

Tips dan Panduan Berpuasa Bagi Ibu yang Menyusukan Bayi

Memandangkan kita semakin hampir dengan bulan Ramadhan, saya ingin berkongsi tips dan panduan berpuasa bagi ibu yang menyusukan bayi. Selain itu, tips ini juga boleh diguna oleh ibu hamil dan semua yang berpuasa.


Sebelum itu, kita kenal pasti dulu tanda-tanda badan kita kekurangan air atau dehidrasi :

  • Rasa nak pitam terutama selepas menyusukan bayi ataupun selepas mengepam.
  • pening kepala dan rasa nak demam ataupun nak pitam.
  • Rasa loya dan seakan nak muntah.
  • Rasa lemah dan sakit segala otot.
  • Aie kencing menjadi pekat dan berbau.
  • Rasa mengigil.
  • Mudah marah dan cepat naik angin serta mudah stress.
  • Bagi ibu hamil, pergerakkan bayi tidak normal. bayi kurang bergerak.
  • Berlaku kontraksi.


Tips dan panduan berpuasa bagi ibu yang menyusukan bayi :

1- Banyakkan minum air kosong. 2-3 liter sehari adalah sangat penting buat ibu yang menyusukan bayi. Seeloknya sediakan satu bekas minuman khas yang kita boleh sukat berapa banyak kuantiti air kita minum. Minum air kosong bermula dari waktu berbuka hinggalah ke waktu imsak ke esokkan pagi nya.

2- Jangan skip sahur. Perlu bangun makan sahur kerana makanan yang kita makan ketika bersahur membekalkan tenaga sepanjang hari kepada kita. Lagipun, bersahur kan sunat :) 

3- Makan banyak buah-buahan, sayuran, sup dan makanan berkuah. Tetapi, elakkan dari makan terlalu kerap makanan yang bergula dan bergaram. Kerana,  ia akan menyerap lebih banyak air yang ada pada tubuh kita.

4- Paling utama, sebelum mula berpuasa..kita perlu pasang niat dan memohon dari Allah agar di permudahkan urusan serta niat baik kita menyusukan bayi kita. 

Berdoa : “Ya Allah, aku ingin menyusu anakku kerana suruhanMu. Bantulah aku Ya Allah agar dapat menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan. Bantulah aku untuk bersabar dan mudahkanlah aku menyusu anakku”

5- Berbuka puasa dengan makanan yang kaya dengan protien, glukos dan cecair.

6- Makan banyak kurma. Bersahur 3biji kurma. Berbuka pun 3biji kurma.

7- Makan makanan berkarbohidrat dan kaya dengan serat. Maksud disini, kalau boleh..pastikan ambil nasi dalam portion pinggan sihat setiap hari. Jangan tak makan nasi pula ye..

8- Kerapkan menyusu bayi. Jika anda ibu bekerjaya, perlu pam susu sekerap yang boleh ataupun ikut jadual mengepam biasa di tempat kerja.

9- Seeloknya bangun awal sebelum bersahur untuk pam susu. Kemudian, makan kurma dan bersahur serta minum banyak air sebelum waktu imsak.

10- Sebelum menjelang bulan puasa, adalah sangat-sangat di galakkan untuk mengumpul stock susu sebagai persediaan awal sebelum menjelang Ramadhan.

11- Kenal pasti milk booster anda sebelum mula bulan puasa dan sepanjang berpuasa boleh kerap ambil milk booster anda. Milk booster adalah berbeza mengikut individu.

12- Banyakkan berzikir Ya Wahab dan elakkan tekanan. Sentiasa berfikiran positif serta ceria.

13- Bawa bekalan air masak ketika pergi terawih dan minum air setiap kali selesai 2rakaat solat tarawih.

14- Jika perlu, ambil suppliment untuk memastikan badan sentiasa bertenaga, mood sentiasa ceria dan production susu sama malah lebih lagi dari sebelum berpuasa.

>>> Bagi ibu2 yang ingin mendapatkan makanan tambahan/ suplement untuk milkbooster, ibu2 bolehlah membuat pilihan mengikut budjet masing-masing. Keserasian dan kesesuaian dengan makanan tambahan/ suplement yang diambil ini juga berbeza mengikut individu. Jadi buatlah pilihan yang bijak dan tetap.

Selamat mencuba dan Selamat Berpuasa.







Wednesday, 10 June 2015

Susu Banyak Dan Badan Bertenaga Bila Berpuasa Dengan Set Mighty Tripple Gem


Alhamdulillah..diam tak diam tak lama lagi kita bakal bertemu dengan bulan Ramadhan. Pastinya ibu-ibu yang menyusukan bayi akan mula terfikir adakah bila mereka berpuasa nanti, hasil susu perahan mereka akan merudum. Dirumah sibuk menguruskan perihal rumah tangga, ke pejabat dengan bebanan kerja yang banyak. Siang hari tak makan kerana berpuasa. Tetapi, tanggungjawab memerah susu untuk bekalan anak tersayang, tetap ibu usahakan sungguh-sungguh. 

Makin menghampiri Ramadhan, ibu-ibu pun pasti sibuk mengganti puasa. Ibu-ibu buatlah persiapan sebelum bulan Ramadhan menjelma. Persiapan awal ini adalah supaya ibu tidak tertekan apabila menjelang Ramadhan. Dikhuatiri nanti bila ibu pam susu ketika berpuasa, hasil susu mengecewakan. Disini saya ingin kongsikan Set Mighty Tripple Gem yang sesuai diambil oleh ibu yang sedang sibuk menganti puasa sebelum menjelang bulan Ramadhan. Owh ye..bukan ibu menyusu sahaja ye, para suami pun boleh amalkan set ini untuk bertenaga sepanjang hari di bulan Ramadhan.

 Set Mighty Tripple Gem

ESP :
Membekalkan protien berkualiti tinggi dan kalsium pada badan. Susu ibu, komponen utamanya adalah protien, kalsium dan air. Jadi, pengambilan ESP secara konsisten adalah sangat membantu para ibu.

Performance Drink :
Membekalkan tenaga serta merta dan berpanjangan tanpa menganggu gula dalam darah. Istimewanya tentang PD, dengan minum PD..ia mengelakkan badan kita daripada kekurangan air berlebihan sepanjang berpuasa.

Meal Shakes :
Minuman berperisa vanilla yang lengkap dengan 19vitamin dan mineral penting yang di perlukan oleh tubuh. Meal Shakes juga mengandungi fiber, kalsium dan protien.

Testimoni mereka yang berpuasa bersama Set Mighty Tripple Gem






Testi 

Testi 2

Testi 3

Testi 4

PILIHAN DITANGAN ANDA

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas daripada saya!

 *  * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.  Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Sertai saya dan dapatkan peluang ini sekarang. Maklumat lanjut hubungi saya dibawah :



SET BUDJET IBU MENYUSU





ESP dan Alfalfa adalah antara hot item yang sangat laris dalam Shaklee. Bagi ibu yang mempunyai budget lebih, anda boleh beli SET PENYUSUAN 3M di mana set ini adalah set lengkap yang juga mendapat sambutan hangat. Set paling lengkap dan paling tinggi permintaan. Namun, bukan semua ibu datang dari latar belakang yang sama. Jadi, anda tak perlu risau..SET BUDJET IBU MENYUSU adalah set mampu milik dan rata-rata pengguna memberikan testimoni serta feedback positive.


1- ESP

ESP adalah minuman soya yang membekalkan protien. Protien adalah makanan yang penting untuk tubuh kita.Tubuh badan kita terdiri daripada protien seperti tulang, kulit, rambut, otot, plasma, organ, antibodi, enzim, hormon, hemoglobin dan sel-sel. Manakala sel-sel dalam tubuh badan kita bergantung kepada protien untuk menjalankanfungsinya seperti membina sel-sel baru dan menggantikan tisu-tisu badan yang lama dan tua atau yang telah rosak.

Menarik tentang ESP adalah : 

- ESP ni adalah sember protien lengkap yang ada 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar untuk kita dapatkan daripada diet harian kita.

- ESP mengandungi kacang soya non-GMO yang semulajadi dan ia bebas dari kolestrol ia juga rendah lemak. 

- ESP terbukti mampu membekalkan tenaga yang boleh bertahan berjam-jam lamanya. 

- ESP bantu untuk kekalkan paras gula dalam darah. 

- ESP bantu untuk kekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dna pembentukan otot baru, 

- ESP tiada perasa tiruan, pengawet dan pewarna. 

- ESP mengandungi lemak yang sangat sedikit iaitu 1gm dan tiada laktosa dimana kadar untuk hadam adalah sangat tinggi. 

Sebabkan itu, badan kita sangat memerlukan PROTIEN. Sebabnya MAKANAN UTAMA bagi SEL ialah PROTIN. Sel yang sihat dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat.

2- Alfalfa

Mempunyai 1001 khasiat, dan antaranya sebagai penggalak susu. Dalam penyususan, alfalfa membantu memekatkan susu di mana ia akan menambahkan jumlah lemak di dalam susu ibu. Maka, susu ibu lebih lemak berkrim! Selain itu, ibu akan jadi lebih lawas (bantu turunkan berat badan!), dan bantu buang angin dalam badan. Bayi anda akan kurang kolik (angin dalam badan).

Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri.

Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamana akibat dari eczema, resdung (sinus), alergi (allergy) dan gegata (hives). 

Walaubagaimanapun mereka yang mengidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil Alfalfa sebagai suplemen mereka.

Jika anda ingin dapatkan SET BUDJET IBU MENYUSU, anda boleh pm saya. Harga istimewa beserta tips pemakan vitamin ini dengan cara paling berkesan supaya anda dapat kesan maksimum. Harga istimewa dan tips ekslusif ini khas untuk pelanggan saya sahaja ye.. 

Wahai ibu, berdoalah agar Allah sentiasa kurniakan kita rezeki air susu yang dapat kenyangkan perut anak kita. Ameen.. 

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas daripada saya!

 *  * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.  Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.
Saya Pengedar sah Putrajaya / Bangi dan sekitarnya.

Sertai saya dan dapatkan peluang ini sekarang. Maklumat lanjut hubungi saya dibawah :



Tuesday, 9 June 2015

Jangan buang biji kurma. Kenapa?

Assalamualaikum...



Ramadhan dah dekat. Pasti ramai yang sedang mencari buah kurma untuk hidangan sahur dan berbuka nanti. Saya pun sangat sukakan buah kurma tapi tak sangka biji dia pun ada kegunaannya. Haaa....lepas ni bila makan kurma jangan buang bijinya. Kenapa ? Saya ada terbaca di Facebook, biji kurma boleh buat kopi. Ermmm...macam mana rasanya yer...saya pun belum penah try lagi.

Anda boleh mencuba di rumah nanti. Saya kongsikan info ini dengan anda.

Cara - cara memproses biji kurma :


1. Basuh biji kurma dan tos kering.
2. Taburkan di atas dulang atau penutup periuk dan jemurkan seharian
3. Gorengkan biji kurma tanpa menggunakan minyak , goreng sehingga hangus pastikan biji kurma hitam legam. Pada ketika ini biji kurma akan mengeluarkan bau harum dan sangat wangi persis biji kopi!
4. Tumbuk dengan batu lesung atau kisar dengan menggunakan pengisar kering (jangan risau kerana tekstur biji kurma sudah garing dan tidak keras) 
5. Simpan di dalam botol kaca dan boleh digunakan dengan jangkamasa yang lama

Kebaikan kurma ini adalah : 

1) Sebagai minuman penganti kopi, warnanya tidak segelap kopi tapi rasanya seakan akan kopi. Ianya memberi tenaga baik pada peminum.

2) Seperti dikongsi Fadillah Nur beliau menggunakan serbuk biji kopi untuk membuat perapan daging dicampur dengan pelbagai rempah ratus dan Subhanallah perapan daging amat amat lembut.

3) Digunakan sebagai scrub badan .Gabungan scrub biji kurma dengan #pevoo dan #madu akan membuatkan kulit badan anda selembut baby!. Natural? yes and safe!

4) Jika anda mengalami masalah keguguran rambut yang serius dan kronik sehingga menyebabkan anda BOTAK!!! maka inilah natural remedy atau cara semulajadi untuk mengaktifkan sel kulit kepala yang sudah mati. Amalan menyapu biji kurma dicampur dengan Minyak Zaitun Ramallah Extra Virgin PEVOO , maka hasilnya adalah TERBAIK. Penggunaan secara Konsisten setiap hari sebelum tidur اِ نْ شَآ ءَ اللّهُ  akan membuatkan sel kulit kepala yang bermasalah kembali sihat dan anak anak rambut kembali keluar dengan sihat!!!

Masya ALLAH, tidaklah ALLAH SWT menyebut sesuatu yang baik di dalam AL QURAN jika tidak mendatangkan kebaikan dan barakah pada semua Umat Manusia
Apa yang penting, YAKIN, TAWAKAL dan ISTIQOMAH





Monday, 8 June 2015

Penyelesaian masalah dalaman wanita dengan Jus Sengat Dara


Apabila kita semakin meningkat umur (umur hanya nombor), kita di uji dengan menopaus dan masalah-masalah kesihatan wanita yang lain. Dengan pemakanan tambahan, Jus Sengat Dara, masalah-masalah ini dapat diselesaikan. Jus Sengat Dara juga dapat menyelesaikan masalah-masalah seperti:
  • Kekeringan & penipisan faraj
  • Hangat Panas & berpeluh malam
  • Insomnia
  • Dehidrasi & Kulit Kusam
  • Osteoporosis
  • Tidak lawas kencing
  • Sakit Rheumatic
  • Kemurungan & Gemuruh

Jus Sengat Dara mempunyai 14 jenis herba terpilih dan menyelesaikan banyak masalah dalaman wanita. Ianya digunakan sebagai pemakanan tambahan bagi semua peringat umur. Rasanya sedap seperti buah delima asli dan tiada kesan sampingan.



Cara pengambilannya mudah.
1. Ambil 2 sudu besar setiap pagi dan malam sebelum makan.
2. Baca Bismillah dan niatkan untuk masalah yang dihadapi.
WANITA HAMIL TIDAK DIBENARKAN MEMINUM JUS SENGAT DARA






Untuk mendapatkan Jus Sengat Dara dengan harga special
Hubungi saya Shafiza : 012.3794525

Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget